Toilet

Uw toilet verbouwen? Alles is mogelijk!

Het toilet is één van de kleinste ruimtes in huis, misschien zelfs wel de kleinste. In veel gevallen is het ook een ruimte die vaak niet enorm veel aandacht krijgt als het op onderhoud en verbouwing aankomt. Begint uw toilet u langzaam toch te vervelen? Dan kunt u er voor kiezen om het toilet op te leuken met enkele mooie accessoires of een nieuwe toiletbril. U kunt er ook echt voor kiezen om het complete toilet te verbouwen. Nieuwe tegels, een hangend toilet of prachtige verlichting. Het kan allemaal met een toilet renovatie.

Voordat u uw toilet laat renoveren, is het uiteraard belangrijk om eerst naar uw wensen en eisen te kijken. Wilt u bijvoorbeeld uw toilet renoveren zodat deze makkelijk schoon te houden is? Dan is een functionele basisopstelling met lichte tegels de beste oplossing. Wilt u een gezellig en sfeervol toilet? Dan doen donkere tegels en zacht sfeerlicht het erg goed.

Benieuwd wat er allemaal in uw toilet mogelijk is? Stuur een mailtje naar info@pv-installatie.net, vul een offerte aanvraag in, of maak een afspraak voor professioneel advies.

Direct duidelijkheid over de prijs van uw toilet renovatie

Een renovatie van uw toilet betekent vaak ook dat uw oude toilet eruit gesloopt moet worden. Bent u van plan om dit zelf te doen, of laat u dit liever doen door een echte vakman? P.V. Installatietechniek & Dienstverlening neemt u deze werkzaamheden graag uit handen. U hoeft zich geen zorgen te maken om rare bijkomende kosten of onverwacht hoge tarieven. U weet namelijk van tevoren precies wat uw toilet renovatie gaat kosten, inclusief de vaste installatieprijs.

Toilet renovatie naar wens

Bezoekt u het toilet slechts voor de benodigde doeleinden, of is het een plek waar u volledig tot rust komt? Afhankelijk van uw wensen en behoeften kan er een plan opgesteld worden om uw toilet te verbouwen.

Wij nemen de renovatie van uw toilet graag uit handen. 

Welk soort toilet?

Duoblok-, staande- of wandcloset?

 

Er zijn drie soorten toiletten: wand-, staande- en  duoblok-closetpotten. Ieder type heeft eigen kenmerken.
 Staande toiletten hebben wel een extra reservoir nodig, maar zijn vaak voordeliger in de aanschaf.


Duoblok toiletten hebben een reservoir dat vast zit aan de toiletpot. Het is dus een geheel en u heeft geen extra reservoir meer nodig. Duoblok toiletten zijn vaak volledig keramisch. De standaard hoogte van een duoblok toilet is 40 centimeter.
Wandclosets hangen, zoals de naam al doet vermoeden, aan de wand. U kunt vaak zelf kiezen op welke hoogte u het toilet hangt. Bij een wandcloset is een inbouwreservoir een vereiste.Diepspoel of vlakspoel?

Toiletten zijn verkrijgbaar in diverse modellen: diepspoelmodellen en vlakspoelmodellen.


 


Bij een toilet met vlakspoel blijft ‘de boodschap’ liggen. Nadeel kan zijn dat er sporen achter blijven en dat geuren snel verspreid worden.

Een toilet met diepspoel zorgt dat de boodschap meteen ‘verwerkt’ wordt. Echter kan water dat omhoog komt een onaangenaam gevoel geven. 

Aansluiting?

 Vaak hoeft u niet te kiezen of u een afvoer in de muur wil (PK) of in de vloer (AO), aangezien er meestal een bestaande afvoer is. Bij het klussen aan een nieuwe badkamer kunt u kiezen. Toiletten bieden vaak een eigen afvoer.

 Compact, standaard of verlengd?

Er zijn drie globale toiletdieptes: compact, standaard en verlengd.

Heeft u weinig ruimte voor het toilet, dan is een compact toilet waarschijnlijk een goede keuze. De toiletdiepte is minder groot dan een standaard toilet, waardoor u ruimte bespaart.

Heeft u iets meer ruimte, dan kunt u misschien beter gaan voor een standaard toilet. Door het grotere oppervlak valt het meer op in uw badkamer en kunt u er een universele toiletzitting op kwijt.

Het verlengde toilet is afgestemd op de fysieke mogelijkheden van minder valide mensen. Wilt u graag een toegankelijk en onderhoudsvriendelijk toilet, dan kunt u het beste voor het verlengde model kiezen.

Water besparen?

De gemiddelde Nederlander spoelt per dag 6 keer het toilet door. 1 á 2 keer voor een grote boodschap en 5 keer voor een kleine. Met een toilet kunt u dus veel water besparen!

De meeste moderne toiletten hebben al een spaarknop op het bedieningspaneel, waarmee u bij een kleine ‘boodschap’ al flink wat water kan besparen. Er zijn ook toiletten die gespecialiseerd zijn in waterbesparing.
* Let op! Tegelwerk doen wij niet

 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram